Returer & Garanti


Garanti villkor

Vi producerar våra glasögon med material av högsta kvalitet och följer branschstandarder i tillverkningsprocessen. Melaoptic Sweden har en garanti på sina produkter under en period av (1) år mot materialfel.

Tillverkningsfel på glasögon - Inom (1) år från inköpsdatum.

Defekt lins eller ram på glasögon från Melaoptic Sweden - Inom (1) år från inköpsdatum.

Repade linser betraktas som normalt slitage och täcks inte av garantin. Det finns ingen garantin när glasögon köpts via icke auktoriserade säljare.

Retur villkor

Vår retur policy varar 30 dagar. Om 30 dagar har gått sedan ditt köp, kan vi tyvärr inte erbjuda dig en återbetalning eller utbyte.

För att vara berättigad till en retur, måste objektet vara oanvänt och i samma skick som du fick det. Det måste också vara i originalförpackningen.

För att slutföra din retur, kräver vi ett kvitto eller inköpsbevis.

Det finns vissa situationer där endast partiell återbetalning beviljas (i vissa fall) med anledning av tydliga tecken på användning.

Detta gäller även objekt som inte är i sitt ursprungliga skick, är skadad eller saknas delar eller av skäl som inte beror på vårt fel.

Återbetalningar 

När din retur har mottagits och kontrollerats, kommer vi att skicka ett e-postmeddelande för att meddela dig att vi har mottagit din returnerade varan. Vi kommer också att meddela dig om att godkänna eller neka din återbetalning. Om du blir godkänd, kommer återbetalningen behandlas, och en kredit kommer automatiskt att tillämpas på ditt kreditkort eller ursprungliga betalningsmetod, inom 5 arbetsdagar.

Sena eller saknade återbetalningar 

Om du inte har fått en återbetalning ännu, kontrollera först ditt bankkonto igen. Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag, det kan i förekommande fall ta lite tid innan återbetalningen officiellt publiceras. Därefter kontakta din bank. Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning ännu, kontakta oss på support@melaoptic.com.

REA objekt

Endast objekt med original prissättning kan återbetalas, produkter på rea återbetalas ej.

Byten 

Vi byter bara artiklar om de är defekta eller skadade. Om du behöver byta ut den mot samma objekt, skicka ett mail till support@melaoptic.com.

Om objektet har markerats som en gåva när de köps och levereras direkt till dig, får du en gåvo kredit för värdet av din retur. När den returnerade posten tas emot, kommer ett presentkort skickas till dig. Om objektet inte markerades som en gåva när det köptes eller gåvogivaren hade ordern levererad till sig för att ge dig senare, kommer vi att skicka en återbetalning till gåvogivaren och hen kommer att ta reda på om din retur.

Frakt

För att återlämna din produkt, kontakta oss för mer information på: support@melaoptic.com. Du som kund kommer att vara ansvarig för att betala för dina egna fraktkostnader för återvändande ditt objekt. Fraktkostnader återbetalas ej. Om du får en återbetalning, kommer kostnaden eventuella kostnader för returfrakten dras av från återbetalningen. Beroende på var du bor, den tid det kan ta för din utbytta produkt att nå dig, kan variera. Om du skickar ett objekt över 750 kr, bör du överväga att använda en spårbar rekommenderat brev. Vi kan inte garantera att vi kommer att få tillbaka objektet.

Kontakt: Kontakta oss genom kontaktformuläret på sidan "Kontakta oss", posta eller maila support@melaoptic.com.


Vi tar stolthet i vår service och ser fram emot att hjälpa dig!

Melaoptic Sweden