Jetlag


Jetlag

Jetlag kan störa mer än 50 fysiologiska och psykologiska rytmer, och symtomen på jetlag kan pågå i dagar medan den interna kroppsklockan sakta anpassar sig till den nya tidszonen.

Jetlag orsakas av en störning av kroppens inre klocka, som är en liten kluster av hjärnceller som styr dygnsrytmen, och ett antal biologiska funktioner. Störningen påverkas också av när du väljer att äta och sova. Kroppens inre klocka är konstruerad för en regelbunden rytm med dagsljus och mörker. Den interna klockan blir osynkroniserade när dagsljus och mörker är vid helt olika tidpunkter i den nya tidszonen än kroppen är van vid - Därför får du jetlag.

Utan hjälpmedel tar kroppen minst en dag per tidszon för att synkronisera dygnsrytmen och det kan ta upp till 1-2 veckor innan dygnsrytm är perfekt synkroniserad. Tyvärr blir jetlag värre med åldern, särskilt när du är över 50 år gammal.

Jetlag och tidszoner

Ju fler tidszoner du korsar, särskilt när du flyger österut, desto värre blir upplevelsen av jetlag. Jetlag uppstår när man reser långt, för fort, vilket beror på att kroppens inre klocka justeras efter den vanliga tidszonen.

Botemedel mot jetlag

Det finns ett enkelt och billigt alternativ som är fri från biverkningar som kan minska den tid det vanligtvis tar för att anpassa sig till en ny tidszon när du ska ut och resa.

Genom att använda Health Eyewear på avresedagen och dagen efter du nått ditt resmål kan du minska symtomen på jetlag avsevärt. Detta innebär att du får ut det mesta av sin resa, oavsett om det är för affärer eller semester!

När du använder Health Eyewear tror kroppen att det är natt och produktionen av melatonin, kroppens naturliga sömnhormon, startar. Du kan på detta sätt reglera starttiden för produktionen av melatonin. Det är i själva verket lätt att hantera övergången till den nya tidszonen och att ta bort de flesta obehag av jetlag. Allt beror på att du själv styr produktionen av melatonin genom att använda glasögonen.